Mandula-citrom szappan

Balatonfüreden, a Korzó Fagyizóban kóstoltuk meg az „év fagyiját” a citromlikőrös mandula fagyit. Rögtön éreztük, hogy ez egy olyan hihetetlenül szerencsés íz harmónia, amit talán szappan illatban is el lehetne érni. A szappan hidegen sajtolt mandula olaj és 100%-os tisztaságú természetes keserűmandula, citromfű és citrom illóolajok házasításával készül. Használata alatt marcipán illat tölti be a fürdőszobát és a bőrünk is mosolyogni kezd. Hidratál, ápol, simogat, kényeztet. Készítjük mák hozzáadásával is a radírhatást kedvelők számára.

 

         Mandula-citrom
370 gr     kecsketej   
141 gr   nátriumhidroxid  
220 gr   kókuszolaj  
200 gr   extra szűz olívaolaj  
180 gr   pálmaolaj  
160 gr   rizskorpaolaj  
80 gr   mandulaolaj  
72 gr   ricinusolaj  
40 gr   sheavaj  
40 gr   kakaóvaj  
16 gr   fehér agyag  
8 gr   kukoricakeményítő  
8 gr   méhviasz  
6 ml   keserű mandula illóolaj  
6 ml   citrom illóolaj  
 6 ml   citromfű illóolaj