Áfonyás túrótorta

Ez egy laktóz- glutén- cukor- és tojásfehérje mentes sütemény!

Tészta:

  • 240 gr rizsliszt
  • 175 gr laktóz mentes vaj
  • 2 evőkanál útifű maghéj
  • 1 kávéskanál só
  • 2 kávéskanál őrölt fahéj
  • 2 tojás sárgája

Annyi vízzel összegyúrjuk, hogy formázható legyen. A sütőpapírral kibélelt 24 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk és előmelegített 180 oC-os sütőben 30 perc alatt megsütjük és hagyjuk kihűlni. Hozzáadott cukrot nem tartalmazó szilvalekvárral jó vastagon megkenjük.

Krém:

  • 1 kg laktóz mentes túró
  • 350 gr laktóz mentes tejföl
  • 2 evőkanál útifű maghéj
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 1 teáskanál só
  • 2 tojás sárgája
  • 150 gr áfonya

A hozzávalókat lazán összekeverjük, és az alapra terítjük. Előmelegített, 180 oC-os sütőbe tesszük 45 percre, majd kivesszük.  A tetejét megkenjük szilvalekvárral, és kirakjuk áfonyával. Visszatoljuk a sütőbe, és 15-20 perc alatt készre sütjük. Kihűlés után szeleteljük, és az édesszájúaknak mézzel kínáljuk.

Áfonyás túrótorta