Tojáslikőr

Hozzávalók:

  • 8 dl tej
  • 4 dl 30%-os tejszín
  • 3 dl 96%-os alkohol
  • 1 dl rum
  • 10 tojás sárgája
  • 500 gr porcukor
  • 1 vanília rúd

A tejet a tejszínnel és a vanília rúd kikapart belsejével felforraljuk, majd hagyjuk visszahűlni szobahőmérsékletűre. Ha lehűlt átszűrjük egy tiszta pelenkán, hogy szép sima, krémes legyen. A tojás sárgákat a porcukorral fehéredésig verjük a habverő géppel, majd hozzá adjuk a tejet, az alkoholt, a rumot, és lassú fordulaton készre keverjük. Steril üvegekbe töltjük, gondosan lezárjuk. Az üvegeket a hűtőszekrényben tároljuk, és 4 héten át naponta többször felrázzuk. November 20-án szoktuk elkészíteni, hogy Karácsonyra iható, ajándékba adható legyen.

Tojáslikőr