Mandulás keksz

Hozzávalók:

  • 240 gr liszt
  • 140 gr cukor
  • 200 gr pirított mandula
  • 40 gr puha vaj
  • 2 egész tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 citrom reszelt héja
  • pici só 

A mandulát száraz serpenyőben folyamatosan rázogatva megpirítjuk. Miután kihűlt összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Ha szükséges pici vizet adunk a tésztához, hogy rugalmas, jól formázható állagot kapjunk. Fél órát pihentetjük a hűtőben, majd két hengert formálunk belőle, és előmelegített 180 oC-os sütőben 30 percig sütjük. Kivesszük, 10 percig állni hagyjuk, felszeleteljük, majd visszatesszük 10 percre a sütőbe. Borba vagy kávéba mártogatva a legfinomabb.

Mandulás keksz

Mandulás keksz