Tepsi mérete: 34×29 cm

Hozzávalók:

Besamel:

  • 100 gr vaj
  • 6 evőkanál liszt
  • 1,2 liter tej
  • 100 gr gorgonzola
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Só, bors, szerecsendió

 

  • - 375 gr csuszatészta (nem kell előfőzni)
  • - 2 kis padlizsán
  • - 3 kis (saláta) cukkíni
  • - szárított paradicsom konzerv
  • - 450 gr fagyasztott leveles spenót
  • - 200 gr reszelt mozzarella

 

Elkészítés:

A fagyasztott spenótot kiolvasztom. A besamel hozzávalóiból mártást készítek. A padlizsánt és a cukkínit kis kockákra vágom és több kisebb adagban wok-ban olívaolajon megpirítom (a szárított paradicsom konzerv olaja pont jó erre), sóval, borssal ízesítem. Ízlés szerint lehet gombát vagy más zöldséget is használni. A rétegezést besamelmártással kezdem, erre tésztát terítek. Az első emelet: besamel, cukkíni, padlizsán. A második emelet: besamel, szárított paradicsom, spenót. Megismétlem a két emeletet. A maradék mártással leöntöm és a reszelt mozzarellával megszórom. Előmelegített sütőben 180 fokon 45-55 percig sütöm. Az első félórában letakarom alufóliával, hogy a sajt csak a végén kezdjen pirulni. Felvágás előtt kicsit pihentetni kell.

Lasagne1

Lasagne2

Lasagne3