Joghurt torta

Hozzávalók:

  • 1 csomag zabkeksz (215 gr)
  • 100 gr vaj
  • 4 dl zsíros joghurt
  • 4 dl 30%-os tejszín
  • 1 csomag (20 gr) zselatin
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • 125 gr málna
  • 1,5 dl málnalekvár

22 cm-es kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelem. A zabkekszet zacskóba teszem és sodrófával összetöröm, olvasztott vajjal összegyúrom és a forma aljába nyomkodom. A málnalekvárt 1 teáskanál zselatinnal összekeverem és félreteszem. A többi zselatint 1 dl joghurttal felforrósítom. 4 dl tejszínt kemény habbá verek, ebbe belekeverem a maradék joghurtot, a cukrot, vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és hozzáadom a zselatinos joghurtot. Lazán beleforgatom a málnát, majd a hűtőbe teszem dermedni. A zselatinos málnalekvárt felforrósítom, és a bevonom vele a torta tetejét. 1 éjszakát hűtőben kell pihentetni!