Pávaszem süti
A tészta:
6 tojás sárgáját, 120 gr porcukrot, 1 evőkanál kakaóport, 1 kávéskanál szódabikarbónát habosra keverek, majd hozzáadom a 6 tojás fehérjéből vert habot. Tepsibe sütőpapírt vágok, és vékonyan ráterítem a masszát. Előmelegített sütőben 200 oC-on 10 perc alatt megsütöm.
Ameddig kihűl, elkészítem a krémet:
2 evőkanál réteslisztet, 1 tojást, 2 dl tejet sűrűre főzök, és hagyom kihűlni. Ezalatt 200 gr vajat 200 gr porcukorral habosra keverek. Ezt hozzáforgatom a kihűlt krémhez, majd kétfelé osztom. Egyik felébe 1 evőkanál kakaót, másik felébe egy csomag vaníliás cukrot keverek.
Összeállítom a süteményt:
A tésztára kenem először a világos, majd arra a sötét krémet. Két banánt fektetek a tészta szélére, majd feltekerem. Alufóliába csomagolva 1 napra hűtőbe teszem.