Palacsinta rizslisztből

Glutén mentes étel!

Hozzávalók kb. 20 darabhoz:

  • 300 gr rizsliszt
  • 20 gr útifű maghéj
  • 2 egész tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál só

A hozzávalókat összekeverjük, és annyi tejjel vagy vízzel hígítjuk, hogy palacsinta tészta sűrűségű legyen. Elég 10 percig állnia és máris süthetjük, ha sűrűsödik a tészta kis folyadékkal hígítsuk tovább. A tészta könnyen törik, szakad, késsel, lapáttal szakadás nélkül alányúlni nem lehet, ezért mi 2 serpenyőt használunk, ha megsült az egyik oldal, egy mozdulattal átfordítjuk a másik serpenyőbe. A laktóz mentes változathoz használjunk gabonatejeket a tehéntej helyett!

 

Palacsinta rizslisztből