Palacsinta rizslisztből
Glutén mentes étel!
Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
- 300 gr rizsliszt
- 20 gr útifű maghéj
- 2 egész tojás
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál cukor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 kávéskanál só
A hozzávalókat összekeverjük, és annyi tejjel vagy vízzel hígítjuk, hogy palacsinta tészta sűrűségű legyen. Elég 10 percig állnia és máris süthetjük, ha sűrűsödik a tészta kis folyadékkal hígítsuk tovább. A tészta könnyen törik, szakad, késsel, lapáttal szakadás nélkül alányúlni nem lehet, ezért mi 2 serpenyőt használunk, ha megsült az egyik oldal, egy mozdulattal átfordítjuk a másik serpenyőbe. A laktóz mentes változathoz használjunk gabonatejeket a tehéntej helyett!