Vajas kifli

Hozzávalók:

  • 250 gr búza finomliszt
  • 150 gr világos rozsliszt
  • 100 gr teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 50 gr élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál só
  • 2-3 dl tej
  • 1 kávéskanál 10%-os ecet
  • 100 gr vaj

1.5 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot, és hozzáadjuk az élesztőt. Miután felfutott alaposan összedagasztjuk a vajon kívül az összes hozzávalóval, és annyi tejjel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Langyos helyen 1 órát kelesztjük, majd kettéválasztjuk, és 2 kört nyújtunk belőle. Körönként 8 cikkre vágjuk, megvajazzuk, majd kifli formára tekerjük.  30 perc pihentetés után előmelegített 180 oC-os sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.