Vajas kifli
Hozzávalók:
- 250 gr búza finomliszt
- 150 gr világos rozsliszt
- 100 gr teljes kiőrlésű rozsliszt
- 50 gr élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 2 teáskanál só
- 2-3 dl tej
- 1 kávéskanál 10%-os ecet
- 100 gr vaj
1.5 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot, és hozzáadjuk az élesztőt. Miután felfutott alaposan összedagasztjuk a vajon kívül az összes hozzávalóval, és annyi tejjel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Langyos helyen 1 órát kelesztjük, majd kettéválasztjuk, és 2 kört nyújtunk belőle. Körönként 8 cikkre vágjuk, megvajazzuk, majd kifli formára tekerjük. 30 perc pihentetés után előmelegített 180 oC-os sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.