Szilváslepény

Hozzávalók:

A tésztához:

  • kb. 500 gr liszt
  • 50 gr vaj
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál só
  • 30 gr élesztő
  • 2,5 dl langyos tej

A krémhez:

  • 2,5 dl tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • 100 gr cukor
  • 3 tojás
  • 1 vaníliás cukor

és még:

  • 2 kg magozott szilva
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál őrölt fahéj

A 38x40-es tepsimet kivajazom, a langyos tejben az élesztőt kis cukorral felfuttatom, majd a tésztát alaposan megdagasztom. Mikor megkelt, a tepsibe belelapogatom, megszórom zsemlemorzsával és fahéjjal és ráterítem a szilvát. Összekeverem a kémet,  a tetejére csorgatom, majd előmelegített 180 oC-os sütőben kb. 45 perc alatt készre sütöm. Nagyon finom meggyel és sárgabarackkal is!