Szilváslepény
Hozzávalók:
A tésztához:
- kb. 500 gr liszt
- 50 gr vaj
- 3 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál só
- 30 gr élesztő
- 2,5 dl langyos tej
A krémhez:
- 2,5 dl tejföl
- 3 evőkanál liszt
- 100 gr cukor
- 3 tojás
- 1 vaníliás cukor
és még:
- 2 kg magozott szilva
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 evőkanál őrölt fahéj
A 38x40-es tepsimet kivajazom, a langyos tejben az élesztőt kis cukorral felfuttatom, majd a tésztát alaposan megdagasztom. Mikor megkelt, a tepsibe belelapogatom, megszórom zsemlemorzsával és fahéjjal és ráterítem a szilvát. Összekeverem a kémet, a tetejére csorgatom, majd előmelegített 180 oC-os sütőben kb. 45 perc alatt készre sütöm. Nagyon finom meggyel és sárgabarackkal is!