Almatorta

Hozzávalók:

  • 200 gr rétesliszt
  • 100 gr vaj
  • csipet só
  • 200 gr cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 4 tojás fehérje
  • 1,5 kg reszelt alma

A reszelt almát 100 gr cukorral és a fahéjjal sűrűre párolom. A lisztet a hideg vajjal, 50 gr cukorral, sóval és kevés hideg vízzel gyorsan összegyúrom, majd fél órát állni hagyom. A tortaformát kibélelem sütőpapírral, és vékonyan belenyomkodom a tésztát. Megszórom a zsemlemorzsával és ráterítem az alma-tölteléket. 180 oC-os sütőben fél órát sütöm. A tojásfehérjéket a maradék 50 gr cukorral kemény habbá verem, a sütire halmozom és 150 oC-on 15 perc alatt aranybarnára sütöm.