Almáspite 

Hozzávalók:
 
Tészta:
  • 600 gr rétesliszt
  • 200 gr mangalica zsír
  • 3 evőkanál cukor
  • csipet só
 
Töltelék:
  • 1600 gr tisztított, reszelt, kicsavart alma
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csapott evőkanál fahéj
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
 
Kenéshez:
  • 1 tojás
 
A tepsi 38×37 cm
 
A tészta hozzávalóit kevés hideg vízzel jól formázható tésztává gyúrom. Legalább 1 órát állni hagyom. A felét vékonyra nyújtva a kizsírozott tepsibe fektetem. Zsemlemorzsával megszórom, ráterítem a reszelt almát, megszórom cukorral és fahéjjal. Erre terítem a tészta másik felét amit felvert tojással megkenek, villával kidíszítek és kilyukasztgatok.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb 60 percig sütöm.
 
almas1
 
almas2