Sajttorta Vivitől

Hozzávalók:

  • 250 gr zabkeksz összetörve vagy lereszelve
  • 100 gr olvasztott vaj
  • 500 gr mascarpone vagy bármilyen natúr krémsajt
  • 1 bögre porcukor
  • ¼ bögre liszt
  • 1,5 evőkanál vaníliaesszencia
  • 5 tojás
  • 100 gr olvasztott tejcsokoládé
  • 4 evőkanál kakaó


Elkészítés:
1. A kekszmorzsát és az olvasztott vajat elkeverjük, és egy kapcsos tortaformába nyomkodjuk, de úgy, hogy az oldalára is jusson, majd betesszük a hűtőszekrénybe, míg a krém elkészül.
2. A töltelékhez (jelen esetben a mascarpone vagy a krémsajt) a krémsajtot a porcukorral, a liszttel, a vaníliaesszenciával és a tojásokkal elkeverjük, míg sima masszát kapunk.
3. A krémet kétfelé szedjük, és az egyik felébe belekeverjük a kakaót és a felolvasztott csokoládét.
4. A sima és a kakaós krémet felváltva merőkanalanként a forma közepébe szedjük, így fokozatosan létrejön a zebra-csíkos minta.

Közepes lángon (kb. 150-180 fok között) egy órát sütjük (a lényeg, hogy a tetején egy kemény réteg legyen, ha az már mindenhol átsült, akkor jó lesz, a közepének kissé krémesnek kell maradnia), majd hagyjuk kihűlni. Tejszínhabbal, esetleg friss gyümölccsel tálaljuk.

Sajttorta

Sajttorta