Meggyes piskóta tekercs (gluténmentes)

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 9 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál keményítő
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 kg magozott meggy

A magozott meggyet 5 evőkanál cukorral és a fahéjjal elkeverem, és állni hagyom, hogy levet engedjen. Piskótát sütök úgy, hogy a 4 tojás fehérjét 4 evőkanál cukorral kemény habbá verem, majd belekeverem a 4 tojás sárgáját, a kakaót, a szódabikarbónát és a keményítőt. Előmelegített 180 oC-os sütőben kb. 10-15 perc alatt vékony lapot sütök a tésztából, amit még forrón, konyharuha segítségével feltekerek, és félreteszem hűlni. A krémhez a meggy levét elkeverem a pudingporral, majd a meggyel és sűrűre főzöm. Amikor kihűlt, ezzel töltöm meg a tekercset és 1 éjszakára a hűtőbe teszem.