Gluténmentes Almáspite
Hozzávalók:
Tészta:
- 350 gr rizslizst
- 140 gr mangalica zsír
- 100 gr darált dió
- 2 evőkanál cukor
- csipet só
Töltelék:
- 600 gr tisztított, reszelt, kicsavart alma
- 3 evőkanál cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 2 evőkanál darált dió
Kenéshez:
- 1 evőkanál mangalica zsír
A tepsi 34×20 cm
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit kevés hideg vízzel összegyúrom. Legalább 1 órát állni hagyom. A felét folpack között vékonyra nyújtva a kizsírozott tepsibe fektetem. Darált dióval megszórom majd ráterítem a reszelt almát. Rászórom a cukrot és a fahéjat, ráterítem a tészta másik felét. Ezt olvasztott zsírral megkenem, cukorral kevert darált dióval megszórom és villával megszúrkálom. Előmelegített 180 fokos sütőben kb 45 percig sütöm.