Gluténmentes Almáspite

Hozzávalók:
 
Tészta:
  • 350 gr rizslizst
  • 140 gr mangalica zsír
  • 100 gr darált dió
  • 2 evőkanál cukor
  • csipet só
 
Töltelék:
  • 600 gr tisztított, reszelt, kicsavart alma
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál darált dió
 
Kenéshez:
  • 1 evőkanál mangalica zsír
 
A tepsi 34×20 cm
 
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit kevés hideg vízzel összegyúrom. Legalább 1 órát állni hagyom. A felét folpack között vékonyra nyújtva a kizsírozott tepsibe fektetem. Darált dióval megszórom majd ráterítem a reszelt almát. Rászórom a cukrot és a fahéjat, ráterítem a tészta másik felét. Ezt olvasztott zsírral megkenem, cukorral kevert darált dióval megszórom és villával megszúrkálom. Előmelegített 180 fokos sütőben kb 45 percig sütöm.
 
 almglut1
 
almglut2